Om os

Om Cheeme
Vores koncept stammer fra idéen om, at man bør genbruge de ting man har i endnu højere grad, så de kommer flest muligt til gode, og derved begrænser ressourceforbruget i verden. En vigtig, men ofte overset, del af kampen for en bedre fremtid er bedre udnyttelse af de eksisterende ressourcer verden råder over. Vores bud på en del af løsningen er Cheeme.

Vi vil gerne være med til at ændre ressourceforbruget, ved at tilbyde en løsning der gør det muligt at leje babytøj i den periode man har brug for det, i stedet for at købe det og smide det væk efter det er blevet brugt. Vi sørger for alt det praktiske efter tøjet er blevet brugt, og det eneste man skal gøre er blot at sende tøjet tilbage efter brug. Aldrig har genbrug været så nemt. Det kalder vi, ansvarligt, bæredygtigt og ressourcebegrænsende forbrug.

’What we do for the future of the environment is what we do for the future of our kids’

Kerneværdier

Hos Cheeme er vi dedikerede til tre overordnede værdier, som vi lever og ånder efter i vores dagligdag: Bæredygtighed, Omtanke og Passion. Vi ønsker at levere bæredygtighed igennem hele vores værdikæde, hvilket også er derfor at vi har en målsætning om hurtigst muligt at være CO2 positive, og derved bidrage til at trække CO2 ud af atmosfæren. Vi har derfor omtanke for den verden vi lever i, hvor vi ikke kun fokuserer på miljø og klima for planeten, men også ønsker til at bidrage med øget omtanke for forbrugeradfærd. Vores mål er at influere babyfamilier til at dele mere af deres tøj, hvor første skridt på rejsen er babyer, da de vokser hurtigst af alle. Sidst, men ikke mindst har vi en passion for at levere verden til kommende generationer endnu bedre end da vi selv modtog den. Derfor tager vi aktive valg der skal underbygge en bæredygtig værdikæde, hvor ordnede arbejdsvilkår er i fokus hos alle de partnere vi har.

Brands

Serendipity Organics

Vi har i Cheeme været på jagt efter tidløst designet kvalitetsbabytøj, der lever op til mål om en bæredygtig produktion. I den søgning var det første brand der kom frem Serendipity Organics, og vi var med det samme klar over at vi bare måtte have Serendipity, som en del af Cheeme familien. Efter en god snak med Serendipity blev vi enige om at vores fælles værdier om bæredygtighed passer perfekt sammen, og derfor har vi fået mulighed for at have Serendipity Organics produkter hos os.

For dem der ikke kender Serendipity Organics, så er det en dansk familiedrevet virksomhed, der blev etableret i 2003. Her 17 år senere er de bredt anerkendt for at lave kvalitetstøj i økologiske GOTS certificerede fibre og materialer. De gør deres ypperste for at levere tidsløst designet tøj, der er blødt og bevægeligt - skabt til at blive båret af børn.

Coodo

Coodo er oprindeligt fra Polen og ordet Coodo bliver anvendt til at beskrive de små mirakler, der sker hver dag. Det synes vi i særdeleshed at Coodo leverer på. Vi har ønsket at søge bredt hos Cheeme efter brands der passer i vores filosofi og værdier. Her rammer Coodo plet med dets æstetiske tidsløse design af børnetøj. De forsøger ligesom os at gøre op med fast fashion, ved at producere slow fashion, der ikke følger de seneste trends, men derimod skaber produkter der er simple og klassiske.

'Simplicity is the ultimate sophistication' – Leonardo da Vinci

Codoo's produkter bliver produceret lokalt i Polen, hvor de har et tæt samarbejde med producenterne, så de sikrer at bæredygtighed er i højsædet hos producenterne. Alle produkter er økologisk GOTS certificeret, så vi undgår at have unødige kemikalier i tøjet, og derved beskytter barnets sarte hud. Derudover sikrer den naturlige produktion af økologisk bomuld, at tøjet holder længere, og derfor kan blive båret endnu flere gange.

Fÿge kids

Fÿge er et upcoming brand indenfor bæredygtigt babytøj. Deres evne til at tænke i hver eneste lille detalje af produktet er signifikant for deres design. Farverne i tøjet er gennemtrængende og en fryd for øjet. Fÿge tror ikke på Fast Fashion, og derfor er alle deres produkter først produceret efter ordren kommer til dem for at undgå overproduktion.

“Waste is not an option" - Fÿge kids

Fÿge er halvt dansk - halvt ungarsk. Produkterne bliver derfor designet i Danmark med blik for den danske design standard, og produceret i deres eget produktionsværksted i Ungarn. Produktionsprocessen betyder at intet går til spilde hos Fÿge, hvilket bl.a. betyder at de producerer tøjbamser af resterne fra produktionen. Et trademark i designet hos Fÿge er deres knapper. De er certificeret som 'babysikre' for at beskytte imod at knapperne kan skade baby. Det synes vi selv er ret fantastisk. Derudover er alle knapperne i tøjet samme farve som deres logo, hvilket skaber en gennemgående rød tråd i deres design.

NanaF Organic

Når du ser det grøn/brune hjerte i NanaF's logo, så er du ikke et sekund i tvivl om hvad deres hjerte banker for. Med tøj der er produceret af økologisk bomuld og det mest silkebløde bambus materiale der skaber en følelse af harmoni med naturen.

NanaF leverer tidløst designet tøj der er udviklet og produceret i Europa med fokus på bæredygtighed men alt med babys behov i centrum for det hele. Det betyder at NanaF leverer tøj der er så blødt og føles så naturligt i farven at man ikke troede det var muligt. Bambusstoffet kan bare noget ekstra i en bodystocking, da det både kan varme og kulderegulere, samtidigt med at det er hurtigttørrende og lugtafvisende. En fantastisk kombination nar du skal klæde dit barn på til hverdagens strabadser.